TERASA: kaip pasiruošti vasaros sezonui

TERASA: kaip pasiruošti vasaros sezonui
Monika Gudeleviciute

Geri orai kviečia mėgautis lauko erdve ir maksimaliai išnaudoti jos teikiamus malonumus. Terasa yra tikrų tikriausia poilsio oazė, tinkama įkvėpti gryno oro neišeinant už namų ribų. Keletas dekoro pakeitimų ir sukursite erdvę, kupiną šviesos ir elegancijos, iš kurios galėsite mėgautis vasaros šiluma.


Gamtos teikiama prabanga

 

Nesvarbu turite terasą ar nedidelį balkoną, vasaros metu tikslas vienas – paversti šią erdvę natūraliai atrodančia namų vieta. Tam, kad pasiektumėte eklektišką ir gal netgi truputėlį tropinį prieskonį, pagrindinis elementas yra terasos/balkono dekoravimas augalais. Filodendrai, kentija palmės ar orchidėjos puikus priedas Jūsų lauko erdvei. Šie augalai nereikalauja itin sudėtingos priežiūros ir svarbiausia įneš į Jūsų terasą spalvų. Be to, kad terasa ar balkonas pasipuoš ryškia žalia spalva, šie elementai taip pat veikia kaip natūralūs šilumos izoliatoriai, kurie sumažina karštį tuo pačiu valydami orą.


Gyvybė terasoje/balkone

 

Komfortas, šviesa ir linksmybės – tai vieni pagrindinių vasaros sinonimų. Dėl šios priežasties lauko baldų pasirinkimas bus esminis pertvarkant terasos dizainą. Galima rinktis etninį stilių arba pasirinkti vieną ryškią spalvą ir integruoti ją per interjero detales, stalines lempas ar audinius, pavyzdžiui pagalvėles, kilimus, užuolaidas. Audinių universalumas ir mažos išlaidos reiškia, kad panorėjus galėsite lengvai atsinaujinti terasą, pasirinkdami kitą medžiagą, spalvą ar tekstūrą.

Turėkite galvoje, kad terasa ir jos elementai yra atviri oro sąlygoms, todėl visi lauko erdvėje naudojami paviršiai ir dekoro detalės turėtų būti atsparūs drėgmei, saulei ir temperatūros pokyčiams. Pavyzdžiui, keramikinės grindų plytelės su medžio imitacijos paviršiumi užtikrina, kad bus išlaikyta pirminė išvaizda net ir nepalankiomis oro sąlygomis.


Šviesos skleidžiama šiluma

 

Vasaros terasos asocijuojamos su komfortiška, atpalaiduojančia bei šilta atmosfera, net ir po saulėlydžio. Tinkamas apšvietimas yra labai svarbi dekoratyvinė priemonė, norint sukurti harmoniją erdvėje. Šviesos ir šešėlių žaidimai – puikus būdas, norint terasą paversti vieta, kurioje galite pasislėpti nuo rutinos ir mėgautis vasaros vakarais. Visuomet svarbu pagalvoti apie atmosferą, kurią siekiame sukurti ir pasirinkti tam tinkamiausią apšvietimą. Verta rinktis iš šiltų atspalvių ar dimeriuojamo apšvietimo, norint sukurti romantišką aplinką, strategiškai patogiai įtaisyto LED apšvietimo modernioms terasoms, ar pakabinamų lempučių bei žibintų, siekiant sudaryti magišką įspūdį.

 

Erdvė atsikvėpti ir mėgautis vasara

 

Terasa bei balkonas – vietos, kuriose mes galime atsipalaiduoti, paskaityti mėgstamą knygą, įkvėpti tyro oro ar džiaugtis saulės voniomis. Hamakas, gultas, kabamas krėslas ar lauko lova leis sukurti stilingą aplinką terasoje ir pridės dar daugiau komforto bei vietos poilsiui. Svarbiausia yra įsitikinti, kad kėdės ir lauko lovos gali atlaikyti aukštą temperatūrą.

Norint pasiekti labiau natūralų terasos ar balkono stilių, reikėtų rinktis natūraliai atrodančius baldus, tokius kaip mediniai, pinti ar neutralia spalva dažyti ratano baldai. Taip pat puikus pasirinkimas yra metaliniai bei betoniniai baldai.

 

Tinkamai įsivertinus savo norus bei poreikius, susikursite idealią erdvę, kurioje galėsite atsipalaiduoti, skirti laiko sau ar pasimėgauti laiku su šeima bei draugais, ir išnaudoti vasaros privalumus!

Kreipkitės ir mes kaip galėdami Jums greičiau atrašysime

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

  • SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

    SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

  • HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

    HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

  • PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

    PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

  • SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS

    SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS