SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS

SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS
Monika Gudeleviciute

Rami spalvų paletė, vintažinis žavesys ir harmoningos linijos - shabby chic interjero stilius yra puikus pasirinkimas, jei siekiate paversti savo namus patogumo ir nesenstančios elegancijos mišiniu. 

Šis stilius buvo ypatingai populiarus laikotarpiu nuo 80-ųjų vidurio iki 90-ųjų pabaigos. Išpopuliarėjęs tais laikais, shabby chic stilius liko puikiu dekoro pasirinkimu iki šių dienų. 

shabby chic interjero stilius

SHABBY CHIC - KĄ TAI REIŠKIA?

Tai interjero stilius, kuris fokusuojasi ties vintažiniais, padėvėtą išvaizdą turinčiais, baldais, švelnia spalvų palete, gėlių raštais ir natūraliomis tekstūromis. 

Šis stilius - tai kerintis balansas tarp kaimiško/rustic interjero ir nostalgiškų, vintažo įkvėptų elementų.

rustic vintage

Shabby Chic dekoras įkvėptas senovinio prancūziško dizaino, tačiau, skirtingai nei antikiniai stiliai, jis nesikoncentruoja į konkretų istorijos laikotarpį: priešingai, šis stilius skatina eklektišką vintažinių baldų bei skirtingų interjero detalių mišinį.

KODĖL JUMS PATIKS ŠIS STILIUS?

  • Shabby Chic stiliuje komfortas susijungia su rustic interjero stilių jaukumu bei žavosios Prancūzijos elegancijos įkvėptomis vintažinėmis detalėmis. 
  • Dėka baltų atspalvių, galutinis rezultatas suteikia daugiau ramybės ir lengvumo jausmo. 
  • Tai subtilus moteriškas stilius, kuris finale bus itin malonus akiai. 

shabby chic virtuve

PAGRINDINIAI SHABBY CHIC BRUOŽAI:

  • Pamirškite apie tamsias ar per daug ryškias spalvas: šiame stiliuje dominuoja balta - nuo ivory iki kreidos baltumo atspalvių. Išvengti visiškai balto kambario šaltumo Jums padės namų charakterizavimas pasteliniais atspalviais. Drąsiai eksperimentuokite su subtiliais rožinės, mėtinės žalios, levandų ar švelniai mėlynais atspalviais.
  • Medžio raižiniai, ornamentai ir krištoliniai šviestuvai, būdingi puošniajam rokoko stiliui, atsikartoja Shabby Chic interjeruose - tik visa tai gerokai aptrinta, sendinta ir nugairinta laiko tėkmės.
  • Krištoliniai sietynai, nėriniai, kaspinėliai, sendintas žalvaris ir dramatiški saulės šešėliai - visa tai, kas kuria šio stiliaus atmosferą.

sendinti baldai

TAISYKLĖS, KAIP SUKURTI ŠIO STILIAUS INTERJERĄ:

  1. Baldus galima sendinti ir patiems, pasitelkiant į pagalbą švitrinį popierių ir įvairių dažų; galima ir subtili dekupažo technika.
  2. Grindys naudojamos šiame interjere yra iš natūralaus medžio - šviesios, patrintos.
  3. Shabby Chic stiliui itin tinka grubus linas, medvilnė ir nėriniai.
  4. Interjeras turėtų 'žydėti' nuo gėlių - augalinius motyvus naudokite tekstilėje, gobelenuose, paveiksluose, kilimuose ir nepamirškite natūralių gėlių romantiškam aromatui.
  5. Puoškite namus senoviniais lipdiniais, dekoratyvinėmis kalto metalo detalėmis, stiklinėmis durų rankenomis, senovinėmis rūbų kabyklomis.

shabby chic dekoracijos

Kreipkitės ir mes kaip galėdami Jums greičiau atrašysime

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

  • SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

    SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

  • HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

    HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

  • PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

    PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS