ŠIUOLAIKINIS (ANGL. CONTEMPORARY) INTERJERO STILIUS

ŠIUOLAIKINIS (ANGL. CONTEMPORARY) INTERJERO STILIUS
Monika Gudeleviciute

Turbūt nesuklysime pasakę, jog dažnas žmogus painioja modernų ir šiuolaikinį interjero dizainus. Nors šie stiliai tikrai turi panašumų, vis dėlto jie yra unikalūs ir savaip žavi savo savybėmis.  

Šiuolaikinis interjero dizainas yra klasikinis, bet tuo pačiu momentinis ir nesenstantis dėka laisvo, lengvo ir atsargaus dekoravimo, užtikrinant, kad šis stilius niekada neatrodys išėjęs iš mados. 

Modernus dekoravimas gali atrodyti šaltas, suvaržytas, per daug minimalus, o šiuolaikinis stilius priešingai - suteikia ramybės pojūtį. Šiuolaikiniame interjere dėmesys sutelktas į architektūrinius elementus, dekoratyvines detales ir glaustą spalvų paletę, siekiant sukurti šiltą, jaukią ir tuo pačiu lengvai rafinuotą erdvę.

Paprastumas, aiškios ir švarios linijos, žaidimai su tekstūra ir šioks toks dramos prieskonis yra taip vadinami 'key elements' subalansuotiems šiuolaikinio interjero dizaino namams.


KODĖL JUMS PATIKS ŠIS STILIUS


Šiuolaikinis interjero stilius


  • Šiuolaikinis stilius yra puikus pasirinkimas minimalistams ir tiems, kurie siekia sukurti paprastą, bet visapusiškai išpildytą harmoniją tarp skirtingų elementų, tuo pačiu metu išlaikant dėmesį išskirtiniems architektūriniems kambario kampams.
  • Dailiai įrengtas, elegantiškas kambarys gali suteikti nemažai džiaugsmo - juk mes visi linkstame prie akį traukiančių, tarpusavyje suderintų interjerų. Taip pat ne paslaptis, kad tokių namų ir jų detalių aptarimas gali tapti puikia pokalbio pradžia su svečiais.
  • Šiuolaikinis interjero stilius yra nesenstantis, geriausiai apibrėžiamas kaip klasikinis, niekada neišeinantis iš mados ir lengvai atnaujinamas. Būtent dėl šių priežasčių verta investuoti ir įdėti pastangų, kuriant tokį namų interjerą. 

KAIP SUKURTI ŠIUOLAIKINĮ INTERJERĄ NAMUOSE?


valgomojo idejos


Pateikiame trumpą sąrašą pagrindinių kriterijų, į ką verta atsižvelgti kuriant šiuo stiliumi paremtus namus:


  • Grindys šiuolaikinėje svetainėje turėtų būti klasikinės medinės. Galima panaudoti paprasto rašto kilimėlius, kurie nėra apkrauti nereikalingais, dėmėsį nukreipiančiais elementais ar geometrinėmis detalėmis. 
  • Įrenkite apšvietimą, kuris yra paprastas, bet efektyviai išryškina šiuolaikinį dekorą ir architektūrines detales.
  • Puiki idėja - miksuoti metalą, akmenį bei nepermatomą ar skaidrų stiklą. 
  • Išnaudokite konstrukcinius elementus, tokius kaip atviros plytų sienos ar vamzdžiai, kad erdvei suteiktumėte papildomo caharakterio.

KOKIAS SPALVAS RINKTIS?


siuolaikinis interjeras namuose


Neutralios spalvos, juoda, pilka bei balta visada išliks pačios einamiausios kuriant šiuolaikinį dizainą namuose. 

Neutrali aplinka bus puikus atspirties taškas, kuris suteiks Jums spalvų užuominų ir 'pastatys' pamatus, renkantis išraiškingus meno kūrinius bei išskirtines interjero detales. Tinkamai išsirinkę pagrindinę neutralią spalvų paletę, galėsite apgalvoti ryškesnius elementus, kurie tiktų prie bendro vaizdo. Ryškių spalvų detales geriausia rinktis smulkias, tokias, kurias panorėjus būtų galima lengvai pakeisti. 

Visgi jei norite naudoti ryškias spalvas, sakykime pilnai vienoje sienoje, tuomet  patariame išlaikyti lubas bei grindis neutralias, kad būtų juntamas vientisumas ir harmonija. 


TEKSTILĖ BEI AKSESUARAI


interjero detales


Kadangi šiuolaikinis interjero stilius reikalauja švarių linijų ir paprastumo, tekstilės gaminiai yra puiki išeitis, norint išvengti šaltumo jausmo namuose. 

Laikykitės neutralių spalvų, nedidelių kiekių juostelių ar geometrinių raštų, kad papildytumėte erdvę ir įneštumėte šiek tiek charakterio. 

Kalbant apie aksesuarus, šie gali būti kur kas kūrybingiau renkami nei šiuolaikiniam interjerui skirti baldai. 

Nuo lempų iki dekoro objektų ar meno kūrinių, kartais geriausi šiuolaikinio interjero elementai slypi papildomose išraiškingose detalėse.


siuolaikinio dizainio miegamasis


Kuriant šiuolaikinį interjerą savo namų erdvėje reikėtų stengtis išlaikytį neutralų toną, o spalvų ir papildomo charakterio namams suteikti dekoro elementais, tekstile ar išskirtiniais meno kūriniais. 

Kreipkitės ir mes kaip galėdami Jums greičiau atrašysime

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

  • SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

    SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

  • HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

    HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

  • PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

    PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

  • SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS

    SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS