MINIMALISTINIS INTERJERO STILIUS

MINIMALISTINIS INTERJERO STILIUS
Monika Gudeleviciute

90-ųjų pradžioje tvirtai įžengęs į dizaino pasaulį, minimalistinis interjero stilius taip ir nepasitraukė, ir tapo vienu populiariausių namų apstatymo bei dekoravimo pasirinkimų. Su šiuo stiliumi sukursite šiltus ir tuo pačiu stuktūrizuotus namus, ir būsite tikri, kad Jūsų interjeras niekada neišeis iš mados dėl savo praktiškumo.
Bet ką būtent minimalistinis interjero stilius reiškia ir kaip apskritai jį išpildyti iki maksimumo bei kaip laikui bėgant išlaikyti šį stilių? Dalinamės pagrindiniais kriterijais, kuriais vadovaujantis sukursite minimalų interjerą savo erdvėje.

Minimalistinis Interjero Stilius

 

MINIMALISTINIS STILIUS: KAS TAI?

Pagrindinis šio stiliaus bruožas yra paprastumas visame kame. Stenkitės išlaikyti erdvę ir gyvenkite pagal "mažiau yra daugiau" bei "viskam reikia vietos ir priežasties" požiūrius.

Galvokite apie švarias, modernias linijas, glaustą spalvų paletę, sumažintus siluetus, bet tuo pačiu nevenkite kurti daugiasluoksnių, šiltų, turtingų bei traukiančių minimalistinių namų, sudarant vientisumo įspūdį visose erdvėse - visai kaip galerijoje. 

KODĖL JUMS PATIKS ŠIS STILIUS?

  • Minimalistinis stilius yra puikus pasirinkimas norint mažoms erdvėms suteikti didesnį įspūdį.
  • Tinkamai išpildytas, šio stiliaus dekoro elementai ir detalės niekada neišeis iš mados.
  • Minimalizmo pagrindas yra gerai apgalvotos detalės, todėl galėsite sutaupyti neperkant per daug nereikalingų baldų bei dekoro elementų.
  • Lengvai randamos ir pasiekiamos, minimalistinės detalės bei baldai yra paprastai priderinami kiekvienam skoniui.

KAIP SUKURTI MINIMALIZMĄ NAMUOSE?

 

Minimalizmas interjere

 

  • Minimalistinis stilius yra apie gyvumą ir tikrumą, todėl išskirtines architektūrines namų detales išnaudokite ne slėpdami, o kurdami interjerą aplink jas.
  • Paprastumas ir poreikiai eina kartu koja kojon su minimalaus interjero dizainu, vienas kito neišstumiant. Įtraukiant naujus elementus į savo erdvę, Jums reikės išlaikyti vientisumą ir įsitikinti baldo ar detalės praktiškumu bei panaudojimu namuose.
  • Neapkraukite erdvės. Apmažinkite daiktų namuose kiek tik įmanoma, ypatingai matomose vietose. Verta pasvarstyti apie stilingų sandėliavimo krepšių ar dėžių įsigijimą. 
  • Gyvenimas su "mažiau yra daugiau požiūriu visada bus pagrindinis aspektas, norint išlaikyti harmoniją ir balansą minimalistinio stiliaus namuose.

MINIMALISTINIO STILIAUS SPALVOS

 

kaip sukurti minimalu interjera

 

Nuo komfortiško miegamojomo iki bendrų erdvių, geriausia išlaikyti trijų pagrindinių spalvų paletę, kurios skirtųsi tik keliais atspalviais.

Sukurdami aiškią spalvų gamą, turėsite aiškų suvokimą ir galėsite lengviau orientuotis kuriant minimalizmą namuose, kurių pagrindą sudaro neutralios žemiškos spalvos kaip balta, juoda, pilka, kreminė ir jų atspalviai.

AKSESUARAI IR TEKSTILĖ

 

minimalistines dekoro detales

 

Norint pridėti šiltumo bei išgryninti bendrą vaizdą, visi minimalistiniai namai turėtų būti dekoruoti neutraliais aksesuarais bei audiniais. 

Stenkitės išlaikyti pagrindinių spalvų paletę, dominuojančią Jūsų namuose, o norėdami pridėti šiek tiek prieskonio, galite į pagalbą pasitelkti kailius ar tekstūruotus audinius. Kalbant apie raštus, geriausia šiuos rinktis neutralius ir klasikinius, kaip pavyzdžiui taškeliai ar linijos.

Dekoro detalėms nepamirškite "mažiau yra daugiau" ir neapkraukite namų. Patariama keisti dekoracijas pagal sezoniškumą, jei norite išvengti sunkumo erdvėje. 

 

minimalistinio stiliaus virtuve

 

Kaip jau turbūt supratote, esminiai minimalistinio stiliaus bruožai yra vientisumas bei paprastumas. Norint sukurti tokio pobūdžio erdvę svarbiausia neapsikrauti nereikalingai baldais ir interjero detalėmis, apgalvoti kiekvieną pirkinį bei viskam suteikti savą vietą.

Kreipkitės ir mes kaip galėdami Jums greičiau atrašysime

Read our Privacy Policy and Terms of Service.

Related posts

  • SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

    SKANDINAVIŠKAS INTERJERO STILIUS

  • HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

    HOLLYWOOD REGENCY INTERJERO STILIUS

  • PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

    PAKRANTĖS (ANGL. COASTAL) INTERJERO STILIUS

  • SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS

    SHABBY CHIC INTERJERO STILIUS